neděle 23. února 2014

The Way of my life



The Way of my life



V roce 2011 jsem se rozhodl, že je třeba změnit trochu svůj život, chtěl jsem se cítit šťastně, zdravě a hlavně změnit se.

Moje váha se pohybovala na 134 kg při výšce 180cm. Strhující stupnice BMI ukazovala obezitu ohrožující život a v téhle fázi jsem se zalekl a začal něco dělat.

Podstoupil jsem mnoho lékařských prohlídek a výsledky nehráli zrovna v můj prospěch. Problémy, které jsem měl mě nakoply a to pořádně. Když vám lékař řekne, že se nemusíte dožít 30 let tak vás to prostě změní. Domníval jsem se, že mám poruchu štítné žlázy a podle výsledku mi bylo řečeno, že nikdy v životě nejspíš nebudu moct mít své vlastní děti. V této fázi jsem si řekl STOP. Ze dne na den jsem změnil přístup k životu. Navštívil jsem Obezitologii, kde mi bylo vysvětleno jak správně jíst, co mám jíst a kdy. Změna přišla takřka okamžitě po dvou týdnech 12kg dole. Nevěřícně jsem sledoval váhu a říkal si … Je nejspíš pokažená až nato že byla lékařská. Tohle je to, co chce každý vidět – Výsledek! A já ho viděl. Začal jsem cvičit ve Fitku abych tu dietu podpořil a spálil nějaký ten tuk a dieta se stala životním stylem a já spokojeně hubl dále po 5 měsících moje váha klesla o 30kg!! Ano zázrak ale taky holé neštěstí. Jak je známo já všechno moc přeháním takže i „dietu“ omezil jsem naprosto všechny nezdravé cukry, tuky a přivodil jsem organismu šok.

Přišlo něco co bych v životě nečekal Cholelithiasa“ – Žlučníkové kameny. Snažil jsem se to řešit přírodní cestou avšak k mé smůle to nepomohlo. Záchvaty jsem měl někdy 4* týdně a někdy taky měsíc klid. Takhle jsem to přežíval celý rok a záchvaty neustoupily abych vám přiblížil co se děje při záchvatech tak máte silné křeče v místech pravého podžebří, které vám vystřelují co zad, míváte návaly horka, zimy a chce se vám zvracet ze začátku byla bolest nepříjemná a trvala maximálně hodinu. Po půl roce se vše zkomplikovalo a já začal mít záchvaty snad z každé hůř stravitelné potraviny. Přišel strach, každý večer jsem pil bral kapky na žlučník, čaje, aloe vera a jiné přípravky – bál jsem se sníst už cokoliv. V posledních měsících, když už sem se objednal na „Laparo“ jeden můj „slabší“ záchvat trval okolo 7 hodin se silnými křemi.

Abych se vrátil zpět k mojí cestě ještě před operací jsem změnil Fitko a našel něco co mi vyhovuje daleko lépe, spolupracuji v Trenérkou, ukázala mi jak cvičit i bez strojů s vlastní váhou tzv. Body Weight. Každým dnem mě překvapuje něčím novým ať už cviky nebo stravou, neustále mě inspiruje a pomáhá mi dosáhnout mých cílů. K dnešnímu dni moje váha ukazuje 89kg. Mohu se přiznat, že cvičení, stravě věnuji poměrně dost času a mnozí lidé mi říkají, že jsem posedlý. Moje odpověď je jednoduchá, nejsem posedlý akorát vím co chci v životě dělat. Mnoho lidí dělá něco co je nenaplňuje nebo vůbec neví co chtějí dělat. Já to vím a proto tomu věnuji čas. Nedostatek informací způsobuje, že nevíme jak se správně stravovat, jak postupovat. Chci pomoci lidem změnit své „Já“ – Chci Inspirovat lidi, aby se jednoho dne na mně podívali a řekli. Díky tobě sem to nezvdal.

Závěrem jedno malé shrnutí. Postupujte pomalu, nepřehánějte a postupně přecházejte k zdravější formě života. Předejděte mým chybám.

Inspiroval jsem se u své trenérky a založil si web.. – jsem takový opičák ale doufám, že pomůžu vám a i sobě držet se svých cílů protože hrozby jsou všude a je jich mnoho.









Zde budu vkládat své postřehy, experimenty a pokroky a rád uvidím ty vaše.


Závěrem úžasné weby, které je třeba zmínit :


28 komentářů:

  1. Gratuluji k nádherným výsledkům! :)
    Věřím, že budeš pro mnohé velkou inspirací a motivací. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, výsledky jsou to zatím krásné ale zcela ne konečné :))

      Vymazat
  2. také se přidávám s gratulací...super práce...:-D...jen tak dál....

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký příběh :) držím palce ať to dotáhneš daleko, myslím, že to máš v sobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to můj sen. :) Pomáhat lidem ať už jako výživový poradce, trenér nebo podobně avšak tohle je ještě předemnou :) mám co zlepšovat a učit se :)

      Vymazat
  4. Nádherná proměna. Jsi šikula! Jen tak dál. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tak nějak nemůžu nenapsat, že jsi úžasnej! :) Dech beroucí proměna, jsem ráda, že ses přidal mezi nás, budu Tě ráda číst. Přidávám do záložek. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,.take jsem si prosel mensi pormenou a ted se venuju fitnes,ultimatnim zapasum a jinym aktivitam s lidmi co chteji dokazat to co ty se stretavam denne,a chcti ti rict ze takych jako jsi ty je malo! Jsi borec,a drzim ti pesti!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektní, proměny mám rád :) Zápasy? To zní dobře.. dělám Fit Thaibox akorát nevím co tam dělám protože nerad někoho biju. :D

      Vymazat
  7. Opravdu skvělá proměna!! :) Těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna teď připravuji trošku obsáhlejší článek o vitamínech

      Vymazat
  8. Skvělá proměna, opřel ses do toho neuvěřitelně, ať se daří i nadále :)

    OdpovědětVymazat
  9. :-O :) Nevěřím svým vlastním očím! Skvělá práce, tvou trenérku na blogu sleduju už moc dlouho a tebe budu taky :P Držím palce, myslím že už teď jsi skvělým vzorem! Moc ti to sekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tohle mě potěšilo :) jako ostatně všechny komentáře.. Musím se ale posunout dál a doufám že i s váma :)

      Vymazat
  10. Gratuluju ti! už se těším na všechny možné příspěvky :-) Jsi neskutečně inspirující a po pár článcích naordinuju tvůj blog i mamce. Její váha už také poukazuje na nebezpečnou obezitu a já se začínám o mamku trochu bát..
    Takže ti přeju ať se tvůj blog rozjede a ať i nadále vytrváš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji. Články plánuju zveřejňovat každý den alespoň jeden, ale záleží taky kolik bude času ;) Jinak znám taky mám strach o svoje blízké ale už něco dělají a jsem zato nesmírně rád. Jinak přeji hodně štěstí a snad změním dalšího člověka. :)

      Vymazat
  11. Úžasný!
    Ať se už jenom daří :-)

    OdpovědětVymazat
  12. skvělý, jsem ráda, že si někdo takový založil taky blog! Těším se na další příspěvky a přeju kupu dalších úspěchů, určitě budeš inspirací pro ostatní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme jak se bude lidem líbit :)) snad budou mít více důvěry v člověka který toho absolvoval docela dost :D

      Vymazat
  13. Úžasná změna! Určitě nejsem první, kdo ti to říkáš, ale mne už tenhle jediný článek inspiroval! Díky :)

    OdpovědětVymazat