středa 2. dubna 2014

The Way of my life V.



Dlouho jsem napsal žádný článek a proto přínáším jeden přímo nabušený informacema, cvičením, úspěchy, motivací ale bohužel i smutku. 

To, že se moje psychika v posledních týdnech mění jak pozice na horské dráze vám dokáže tento článek. Jednou jsem plný odhodlání a potom zase bych nejraději přestal. Jelikož je toho strašně hodně tak začnu tak nějak z patra... 

Můj první HIIT. 
Jelikož jsem perfekcionista a vzhled mojí postavy mě deprimuje tak zkouším snad vše! V posledních měsících jsem začal uvažovat o HIITu. Téma obrovské, hodně jsem věděl, ale bylo zde i hodně otazníků... Po úspěšné poradě od trenérky jsem začal sestavovat různé skupiny cviků a vzešlo z toho něco báječného - kombinace která mi sedla! Pár spolužáků se mě ptalo jak efektivně cvičit. Proto jsem zvolil právě HIIT. Díky krátkým pauzám u cvičení dosáhnete rychle velké tepové frekvence, díky tomu po chvilce začne tělo sahat do zásob a brát energii z tuků. HIIT skvělý, nezabere mnoho času, zapojíte všechny oblasti těla a ještě hubnete! :) Výhoda v nevýhodně.. nelze cvičit ve střední intenzitě. Takže hezky naplno! Zajímá vás jak se týrám? tak se podívejte :)


Jelikož jsem se také přihlásil do Spartan Race, kterého se sice malinko bojím protože tam zaprvé pojedu poprvé a zadruhé jsem v týmu s profíky! Takže přípravy jsou tvrdé, žádné výmluvy, kliky, angličáci, dřepy a běh na několik kilometrů se stává pomalu rutinou. Poslední týden pracuji také na stabilizaci a balancu.. Trénink je obdobný HIITu, také zařazuji Kruhové tréninky, Stroje, různé kardio tréninky a veslo! V jeden den jsem pokořil několik svých osobních rekordů asi nejdůležitější byl Dřep na jedné noze se závažím! který jsem samozdřejmě taky natočil :) není úplně perfektní, ale už umím lepší a dokonce jsem ho zvládl i bez stepu.





Další rekord bylo Veslo! které jsem vlastně poprvé dojel do konce (5km).
Chtěl jsem udělat troškičku obsáhlejší video HIITu ale byl jsem přerušen a nucen změnit program :) Takže místo výskoků na 4 stepy jsem si řekl, že se zabiju a skočím na 5.. Odhodlávání trvalo několik minut a raději jsem požádál bráchu o asistenci (cvičil na strojích). Jak jsem si vedl se můžete také podívat - měl jsem nějaký natáčecí den :D



V neděli jsem měl trénink s Monikou, která mě nehorázně zničila na TRX - které mimochodem už nikdy nechci vidět a bylo mi potom fajn :) Dále mi přišla nabídka od starého známého jestli nechci zkusit Parkour... No myšlenka pěkná ale s mojím štěstím bych se přerazil o první "překážku" možná později až se dostanu do pravé kondice :)

V pondělí jsem s rodinou musel udělat nejtěžší rozhodnutí za celý můj život. Po delší nemoci jsme nechali uspat hafíka, kterého jsem měl od svých 8 let (13 roků). Poté šlo všechno do "háje"... Člověk se snaží být silný, ale ten pocit prázdna ho přímo ubíjí... abych se totálně nesložil tak jsem začal přidávat jednoduché cukry.. čokoládové tyčinky... v úterý jsem se snažil přijít na jiné myšlenky a zašel si ráno na HIIT, chvilkově mi bylo dobře, poté zase hůř, ale nejhůř mi je vždy doma kdy prostě podvědomí pracuje a hledá.. "slyším" zvuky jako by tady běhal.. atd.. V odpoledních hodinách jsem to opět nedával a "zašil" se do fitka. Udělal jsem malinký kruhový trénink, zvládl dřep na jedné noze na BOSU, odcvičil břicho a šel domů. Večer si vzal prášek a šel zaspat zbytek dne...

Dnes ve středu jsem ráno navštívil Obezitologickou ambulanci a zvedl si trošku náladu :)) dostal pochvalu a chvilku mluvil s doktorkou otom jak motivovat mladé lidi a kde je chyba. Upřímně si myslím, že už v přístupu rodičů. Odpoledne jsem se rozhodl si dát odpočinek a přepadala mě chuť si dát opět něco sladkého a právě v obchďáku mi vyskočilo na mobilu, že byl zveřejněn článek o mojí proměne který si opět přečíst můžete ZDE. Prakticky pár minut nato mi napsal jeden člověk, že bych chtěl můj příběh uveřejnit dále :) Nakoplo mě to jet zase dál, a neříkat od zítřka. Dnes změním stravu, dám tělu odpočinek a zítra zase začnu makat. Psychika se zase dostala na vybalancovanou cestu a opět pokořím nějaký ten cíl :) ale jaký? máte nějaký nápad? Jinak mě hrozně těší, že se můj příběh zveřejnil protože "snad" pomůže dalším lidem. Nezapomínejte se držet svých cílů zvolte si jeden velký cíl a mnoho malých. Lepší je vidět malinké změny, splnit si malé cíle a nevzdat to a potom se propracovat k těch větším :)) Na závěr jedno Motivační video po kterém jsem měl husí kůži :)


7 komentářů:

  1. Tvojho psíka je mi veľmi ľúto :(
    Držím palce v ďalšom cvičení a teším sa na ďalšie pokroky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) je třeba jít dál a pracovat na svém těle :)

      Vymazat
  2. tyjo máš můj respekt! A Spartan race urcite zvladnes! Budu tam (ne jako zavodnik :D), tak te kdyztak budu dusevne podporovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr :D no Spartana se bojím, je to něco nového a jsou i překážky, které mi dělají problém i za normálních podmínek :D

      Vymazat
  3. Máš můj velký obdiv za tu obrovskou změnu, která jde opravdu dost vidět :-) nejen na fotkách, ale i v realu jsem si všimla, jak jsi měl na praktické maturitě tu vestičku úplně velikou :-D.. Přeji ti, ať se dostaneš na svou vysněnou váhu (vysněnou postavu) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky... vestička byla velká.. :D přiměřeně :D to už byla jednou zmenšovaná :D

      Vymazat
  4. wow nemam slov! drzim palce nech sa ti dalej dari!

    Inak ak mas rada Niveu pozyvam na giveaway tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovědětVymazat